Välisminister Paet ütles, et Eesti kodanikel võiks olla võimalus külastada Taid viisavabalt. „Praegu peavad Eesti kodanikud taotlema Tai viisat piirilt,“ märkis ta.

Tai välisminister Piromya lubas, et teeb kõik endast oleneva, et lähimas tulevikus avaneks ka Eesti kodanikel võimalus viisavabalt Taisse reisida.

Paeti sõnul on Tai Eestile Kagu-Aasias oluline partner ning oleme peatselt valmis allkirjastama Taiga topeltmaksustamise vältimise lepingu ning kultuuri- ja hariduskoostöö kokkuleppe. „Eesti võiks olla Tai ettevõtjatele ka huvipakkuv koht regionaalse jaotuskeskuse väljaarendamiseks,“ lisas ta.

Välisminister Paet kohtus Budapestis ka Mongoolia välisministri Gombojav Zandanshatariga. Välisminister Zandanshatari sõnul on Mongoolia väga huvitatud Eesti reformikogemusest õppimisest, et tugevdada demokraatiat oma riigis ning õppida mitmeparteisüsteemi toimimist.

Paet kinnitas, et Eesti on valmis ja avatud Mongooliaga oma reformikogemusi jagama. „Sellele aitaks kindlasti kaasa regulaarsete poliitiliste konsultatsioonide sisseseadmine,“ märkis ta. Eesti on peagi nimetamas Mongooliasse ka mitteresideeriva suursaadiku ning aukonsuli.

Välisminister Urmas Paet ja Läti välisminister Girts Valdis Kristovskis kirjutasid Budapestis alla ka Eesti ja Läti vahelise salastatud teabe vahetamise ja vastastikuse kaitse kokkuleppe.