“Kuna 15. aastat tagasi toimunud sündmuste keskpunkt oli Tallinn, kutsun kõiki eestimaalasi pealinna tähtpäevaüritustest osa saama,” ütles linnapea Jüri Ratas.

“Sajad inimesed on meie kõigi jaoks pöördeliste sündmuste väärikaks tähistamiseks ettevalmistusi teinud ja ma arvan, et meil on mida ühiselt meenutada. Tallinn ei unusta neid Eestimaa elanikke ja meie välissõpru, kelle tarkusele ning tasakaalukusele toetudes õnnestus iseseisvus verevalamiseta taastada.”

Tähtpäeva üheks olulisemaks sündmuseks on kavandatud lillevanikute asetamine mälestuskivide juurde: Teletorni ees kell 9, Toompeal asuva mälestuskivi juures kell 9.30 ja Vabaduse kella juures Vabaduse väljakul kell 10.

Kell 16 on kontsert “Eesti laulud” Raekoja platsil. Kõnelevad president Arnold Rüütel ja linnapea Jüri Ratas. Esinevad Piirivalve orkester, Tallinna Ülikooli Meeskoor ja Kukerpillid ning kontserti juhib Tõnu Mikiver.

Kell 12 toimub kontsert “Vabaduse lapsed 3” Harjumäel. Esinevad noortebändid Aides, Ketaspidur, Malena, Flooky Rookie jt.

Sõpruse kinos linastuvad kaks dokumentaalfilmi, mis puudutavad taasiseseisvumisteemat nii kaasaja distantsilt kui ka sündmuste vahetust lähedusest.

Kell 12 esilinastub Juhan Aare ja Toomas Lepa verivärske dokumentaal „Eestlased Kremlis” ning kell 14 on ekraanil Andres Söödi 1991. aastal valminud film „Hobuse aasta”. Filmid linastuvad eesti keeles ja TASUTA.