Kannike tõdes, et ei saaks öelda, et Ukraina armeele või kindralstaabile oleks Mariupoli rünnak ootamatult tulnud, sest Mariupolit on kindlustatud suvest saadik. "Praegu on see kontrolljoone või ka rindejoone ulatuses üks kõige paremini kindlustatud positsioon," vahendab ERR Uudised suursaadiku sõnu.

Olukord selle vaherahu lõpus, mis nüüd on lõppenud, meenutab suursaadiku sõnul küllalt palju olukorda eelmise vaherahu lõpus mullu juuli alguses, kus Ukraina ühiskonnas ja ka relvajõududes tõesti tõstab pead see osa, kes ütleb, et me ei saa ainult kaitsta või loota vaherahule, vaid peaks ka vastu ründama.

"Aga muidugi see on Ukraina jaoks väga riskantne samm, sest siiamaani me oleme näinud, et Venemaa on tasakaalustanud iga Ukraina vasturünnakute katse alates lennuväe kasutamisest, vastupealetungidest ja isegi kohaliku tähtsusega rünnakute puhul," rääkis Kannike.

Venemaa ressursid on suuremad, nentis suursaadik. "Ma usun, et president Porošenko tajub kõiki riske, kui Ukraina armee peaks nüüd jälle kindlustatud liinilt väljuma, üritama midagi teha otseselt avalahingutes. Talv pole lõpuks ka õige ründetegevuse aeg kummagi poole jaoks," tõdes Kannike.