Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses rääkis suursaadik Teesalu Eesti ja San Marino kahepoolsetest suhetest, majandus- ja kultuurisidemete tugevdamisest ning vajadusest teha koostööd võitluses koroonaviiruse vastu.

„Eesti ja San Marino on aktiivsed rahvusvahelise kogukonna liikmed,“ ütles suursaadik Teesalu. „Soovime süvendada koostööd ÜRO-s, Euroopa Nõukogus ja teistes rahvusvahelistes organisatsioonides, kuhu mõlemad riigid kuuluvad,“ lisas ta.

Eesti sõlmis diplomaatilised suhted San Marinoga 9. juulil 2003. aastal. San Marino on maailma vanim järjepidevalt eksisteeriv vabariik, kus iga kuue kuu järel valitavate kaptenregentide valitsemise traditsioon pärineb 13. sajandist.

Paul Teesalu oli enne praegusele ametikohale asumist välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler. Alates selle aasta septembrist on ta suursaadik Itaalias. Aastatel 2010–2014 oli ta Eesti suursaadik Egiptuses, 2011–2014 suursaadik Araabia Liiga juures ning aastatel 2013–2015 Eesti esimene suursaadik Aafrika Liidu juures. 2018. aastast kuni Itaaliasse saabumiseni oli ta Eesti suursaadik Püha Tooli juures, resideerimisega Tallinnas. Varem on ta töötanud välisministeeriumi poliitikadirektorina ning Eesti esindustes NATO ja OSCE juures.