Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses kõnelesid suursaadik Intelmann ja president Vujanović Eesti ning Montenegro kahepoolsetest suhetest. Montenegro president Vujanović meenutas, et täpselt viis aastat tagasi sõlmis Eesti esimese riigina maailmas Montenegroga diplomaatilised suhted. Suursaadik Intelmann märkis, et Eesti soovib Montenegroga kahepoolset koostööd tihendada, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

„Näiteks on ruumi nii vastastikuse kaubavahetuse kui investeeringute suurendamiseks. Soovime leida võimalusi kahe riigi ettevõtjate vaheliste otsekontaktide arendamiseks,” sõnas ta. Suursaadik lisas, et Eesti on huvitatud ka riikidevahelise lepingulise baasi laiendamisest ning senise kaitsealase koostöö jätkamisest.

Samuti kõneldi kohtumisel Montenegro lõimumisest Euroopa Liidu ja ka NATOga. Suursaadik Intelmanni sõnul toetab Eesti liitumisläbirääkimiste alustamist Montenegroga pärast seda, kui riik on täitnud Euroopa Komisjoni soovitused. „Soovitused puudutavad eelkõige avaliku sektori läbipaistvuse suurendamist, kohtuvõimu ja meedia sõltumatust ning võitlust korruptsiooni ja organiseeritud kuritegevusega,“ selgitas ta. Samuti kinnitas Intelmann, et Eesti on jätkuvalt valmis Montenegroga koostööd tegema oma lõimumiskogemuse jagamisel.

„Oleme valmis Montenegrole jagama oma kogemusi ka infotehnoloogia valdkonnas. Näiteks saame pakkuda oma teadmisi infotehnoloogiliste lahenduste rakendamiseks riigi ja omavalitsuste töös ning pakkuda oma ekspertabi riiklike andmebaaside loomisel,” ütles Intelmann.

Eesti suursaadik Tiina Intelmann on sündinud 1963. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud Leningradi Riikliku Ülikooli itaalia ja prantsuse keele filoloogia erialal. Diplomaatilisse teenistusse asus Intelmann 1991. aastal, mil ta töötas välisministeeriumis Lääne-Euroopa osakonnas. Aastatel 1995-1998 töötas ta alalises esinduses ÜRO juures ning seejärel aasta poliitikaosakonnas 4. büroo direktorina. Kuni 2002. aastani oli Intelmann Eesti suursaadik OSCE juures Viinis. 2003-2005 oli Tiina Intelmann välisministeeriumi asekantsler poliitika- ja pressiküsimustes. Alates 2005. aastast töötas Tiina Intelmann Eesti suursaadikuna ÜRO juures New Yorgis. Tiina Intelmann on hetkel ka Eesti suursaadik Iisraelis.

Suursaadik Intelmann kõneleb inglise, itaalia, prantsuse ja vene keelt.