Kohtumisel kõneldi Eesti ja Liibanoni kahepoolsetest suhetest ning olukorrast regioonis. Nii suursaadik Orav kui president Sulayman rõhutasid, et hetkel on mõlema riigi jaoks kõige olulisem Liibanonis röövitud Eesti kodanike leidmine. Suursaadik Orav tänas president Sulaymani koostöö eest röövitute leidmisel. Röövitud eestlastega seonduv oli põhiteemaks ka Aivo Orava kohtumisel Liibanoni välisministri Ali Shamiga, teatas välisministeerium.

Aivo Orav sündis 10. aprillil 1965. aastal Pärnus. 1990. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli füüsika-keemiateaduskonna ja 1992. aastal Eesti Diplomaatide Kooli.

Diplomaatilisel tööl on suursaadik Orav alates 1992. aastast, mil ta asus tööle välisministeeriumi poliitikaosakonda. 1995-1998 töötas Orav Eesti alalises esinduses Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) juures Viinis. Seejärel kuni suursaadikuks nimetamiseni Poolas 2000. aastal, oli ta välisministeeriumi poliitikaosakonna julgeolekupoliitika ja rahvusvaheliste organisatsioonide büroo direktor.

Aastatel 2001 kuni 2006 oli Orav suursaadik Bulgaarias ja Rumeenias resideerimisega Varssavis. Enne 2008. aastal Türgis suursaadikuna tööleasumist töötas Aivo Orav välisministeeriumi poliitikadirektorina. Aivo Orav on ka Eesti suursaadik Aserbaidžaanis ja Makedoonias. Eesti suursaadik resideerib Ankaras.