Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses tõdesid Eesti suursaadik Merike Kokajev ja Itaalia president Georgio Napolitano, et kahepoolsed suhted on läbi aastate olnud head ja sõbralikud, kuid arenguruumi veel jagub, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

„Vajalik on ka Eesti ja Itaalia vaheliste majandussidemete edendamine ning kõrgetasemelised visiidid on siin kindlasti abiks,“ lausus suursaadik Kokajev.

Itaalia president Napolitano tundis huvi Eesti majanduse hetke olukorra vastu ning oli hästi informeeritud Eesti Eurole üleminekuprotsessist. Eesti suursaadik Kokajev kinnitas, et viimased ettevalmistused euro kasutuselevõtuks kulgevad plaanipäraselt ning alates 1. jaanuarist saab Eestist eurotsooni 17. liige.

Merike Kokajev on sündinud 1956. aastal Tartus ning lõpetanud Leningradi Riikliku Ülikooli prantsuse keele ja kirjanduse erialal. Alates 1991. aastast on Kokajev välisministeeriumi teenistuses.

Suursaadik Kokajev on töötanud protokolli osakonnas, suursaatkonnas Brüsselis, Eesti alalises esindused Genfis, välisministeeriumi rahvusvaheliste organisatsioonide büroos ning Eesti alalises esinduses ÜRO juures. Aastatel 2005-2007 oli Kokajev ÜRO Põlisrahvaste Püsifoorumi liige.

Enne praegusele ametikohale asumist töötas Merike Kokajev välisministeeriumi riikliku protokolliosakonna tseremooniate ja visiitide büroo direktorina. Alates 2010. aastast on Kokajev ka Eesti Vabariigi suursaadik San Marino Vabariigis ja Malta Vabariigis resideerimisega Itaalias.

Suursaadik Kokajev räägib inglise, vene ja prantsuse keelt.