Kogu lugu sai alguse 1994. aastal, kui kohtus abielu lahutanud ja ühisvara jaganud Arnoldil pandi kurikuulsa politseikomissari Aivar Krusta eestvõttel käed raudu ja süüdistati teda abikaasa kallal vägivallatsemises, vahendavad ERR Uudised ETV saadet "Pealtnägija".

Kogu skeemi taga kahtlustab Otepää taat enda vahistajat - omaaegset Lõuna-Eesti politsekomissari Aivar Krustat, kes olevat mestis Arnoldi ekskaasa Marega tahtnud käppa peale panna vana mehe varale.

Seitse kuud valesüüdistuse tõttu trellide taga istunud mehe maja kanti sel ajal paremast kraamist tühjaks ja neid on ta riigilt viimased 17 aastat kohtu kaudu tagasi nõudnud, kohus on aga seisukohal, et ta peaks neid asju nõutama oma endise abikaasa käest, kellele kraam hoiustamislepingu alusel läks.

Ära viidud asjade loetelus on akna külgkardinad, viski, roheline diivanvoodi, tekid, suhkur, tolmuimeja Audra, villane lõng, käoga seinakell, Bulgaaria magamistoa madrats, külmkapp Snaige, sularaha, televiisor, traktor RS 09 esikummid, tagakummid, koduvein, mootorratta K750 varuosad, Datsuni talvekummid ja palju muud kraami.