Allkirjastamistseremooniale järgnenud jutuajamises arutatsid suursaadikud Eesti ja Gaboni vahelisi koostöövõimalusi, teatas Delfile välisministeeriumi pressitalitus. Pooled leidsid, et kontaktide elavdamiseks annab palju võimalusi aukonsuli institutsioon, mille abil saaks tulevikus arendada turismi, majandus- ja kultuurisuhteid.

Suursaadik Margus Rava tänas Gaboni Eestile 2006. aasta juunis osutatud toetuse eest UNESCO Vaimse Kultuuripärandi Kaitsekomitee liikmeks saamisel.

Eesti suhted Gaboniga on kestnud juba mõnda aega Cotonou lepingu raames. Cotonou leping sõlmiti 2000. aastal ja jõustus 2003. aasta aprillis. Leping määrab kindlaks ELi ja Aafrika, Kariibi mere ning Vaikse ookeani piirkonna riikide vahelise poliitilise ja majanduskoostöö põhimõtted ning annab majanduskoostöö edendamiseks võimaluse sõlmida majanduskoostöölepinguid.

Lepingu põhieesmärgiks on vaesuse vähendamine, Aafrika, Kariibi mere ning Vaikse ookeani piirkonna riikide jätkusuutliku arengu toetamine ja nende järkjärguline integreerimine maailmamajandusse, stabiilne ja demokraatlik poliitiline keskkond.

Gabon asub Ekvatoriaal-Aafrikas, piirnedes Kameruni ja Ekvatoriaal-Guineaga põhjast ning Kongoga idast ja lõunast. Lääneosas on riigil merepiir Atlandi ookeani Guinea lahega. Riigi pindala on 267.667 km2 ja rahvaarv 1,4 miljonit, pealinn Libreville. Riigikeeleks on prantsuse keel.