Jalaväekompanii Estcoy-10 täitis taasiseseisvumispäeval teenistusülesandeid patrullbaasi Wahidi ümbruses ja kontrollpunktides, teatas kaitseväe peastaap.

"Kuigi Afganistanis ei ole meil puhkepäevi, sest teenistust tuleb kanda iga päev, on rahvuspüha alati heaks põhjuseks kokku võtta kaitseväelasi, kes muidu nädalate kaupa üksteist ei näegi. Sellised kokkusaamised tugevdavad sidemeid ja aitavad üleval hoida meeskonnavaimu," ütles kontingendi ülem kolonelleitnant Riho Ühtegi.

Lisaks filmi vaatamisele ja viktoriinile olid NSE-9 logistikud organiseerinud õhtuks tagasihoidliku suupistelaua. 1991. aastal toimunud sündmuste tähistamisest võtsid koos rahvusliku toetuselemendi kaitseväelastega osa Eesti Afganistani kontingendi juhtkond, Edela Regionaalse väejuhatuse staabis teenivad eestlased, aga ka sel ajal Helmandis viibinud järgmise kontingendi ülem ja allüksuste ülemad.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest. Alates mai keskpaigast tagab Helmandi provintsis patrullbaasi Wahidi ümbruses kohalikele elanikele turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-10, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-9.