Mitmed teised USA liitlased kavatsevad samas oma väed Iraagist koju viia — nii on juba otsustanud Bulgaaria uus valitsus ning sama kavatsevad ka Jaapan, Poola, Ukraina ning Läti. Augustis lahkus Iraagist juba 300 Itaalia sõdurit, vahendab SL Õhtuleht.

Guardian väidab, et 40 Eesti sõdurit loodavad, et neile jääb Bagdadi oma nurk. Sest eestlastele lausa meeldivat seal. Ning Eestis olevat järgmised sõdurid Bagdadi sõitu lausa järjekorras ootamas.

Seersant Peeter Heinsaar (25) kinnitas Briti lehele rahulolevalt, et Bagdadis saab palju õppida — vaenlase tule all olekut ja muud säärast. Seersant Ramil Sadikov (30) aga tõi võrdluseks Bosnia, kus oldi sunnitud ainult igavledes loodust imetlema. Ka kapten Andrus Merilo (31) leidis, et Bagdadis on elu igal juhul etem kui staabiohvitserina peakorteris kohvi lürpida.

Tüütavat vaid see, et kohalikele tuleb pidevalt selgitada, et eestlased pole venelased, märgib Guardian.

Guardiani väitel pole eestlasi ehmatanud isegi kahe kaasmaalase hukkumine ja 10 mehe vigastused. Ilmselt innustab mehi Eesti mõistes vägev, ligi 40 000kroonine palk, järeldavad inglased.