Talibani võitlejate peidikust leiti püstol, kaks granaati, lõhkeainet, laskemoona, automaadi salvesid ja rakmeid. Samuti tuli peidikust välja 40 liitrit moonivedelikku, Talibani võitlejate fotosid, aga ka märkmikke valitsusvastaste kontaktidega ning Talibani poolt koostatud õpik, kus muuhulgas õpetatakse matemaatikat, liites omavahel automaate, teatas kaitseväe peastaap.

"See leid tegi kohalike elanike elu turvalisemaks, kuna peidiku kontrollimine peletas relvade omaniku eemale ja sealt konfiskeeritud lõhkeaine vähendas isevalmistatud lõhkekehade ohtu meie vastutusalas," ütles Estcoy-10 ülema abi kapten Janek Kesselmann. "Kohalikud ei pea taliibe vabadusvõitlejateks ning on rahul, et nende lähedal on ANSF (Afganistan National Security Forces) ja ISAF (International Security Assistance Force). Peidikust leitud fotod aitavad Afganistani politseil kinni võtta alas tegutsevaid sisserännanud kurjategijaid, kes nimetavad end taliibideks. Afganistani politsei, armee ja eestlaste kompanii tegutsevad vastutusalas ühiselt ning edukas leid parandab meievahelist koostööd."

Mässuliste relva- ja lõhkeainepeidik leiti eestlaste vastutusala lõunaosas asuva kontrollpunkti Harozo lähedalt. Kontrollpunkti Harozo mehitavad eestlased koos Afganistani rahvusliku politseiga, kellelt tuli ka vihje läheduses asuva kahtlase farmi kohta.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest ning teenib Lõuna-Afganistani Helmandi provintsis Ühendkuningriigi juhitava Helmandi väekoondise koosseisus.

Alates mai keskpaigast tagab Wahidi ümbruses kohalikele elanikele turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-10, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-9.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.