Tegemist oli traditsioonilise külaskäiguga Eesti sõjavägede ülemjuhataja kindral Johan Laidoneri (12.02.1884 – 13.03.1953) arvatavale hauale tema läheneva sünniaastapäeva puhul, teatas välisministeerium.

Lillede asetamisel peetud sõnavõtus soovis suursaadik Simmu Tiik, et Eestil ei tuleks kunagi karta Teise maailmasõja kannatuste kordumist ning nentis, et poliitilistes repressioonides hukkunud väljapaistvate riigitegelaste mälestamine on Vladimiris muutunud ilusaks ja rahvaid ühendavaks traditsiooniks.

Nii korraldasid 29. – 30. oktoobril 2010 Vladimiri oblasti võimud koos sealse roomakatoliku kogukonnaga nõukogude võimu inimsusvastastele kuritegudele pühendatud konverentsi, kus osalesid lisaks kohalikele inimestele Poola, Leedu, Ukraina ja Eesti saatkonna esindajad. Konverentsil käsitleti teiste seas ka kindral Johan Laidoneri saatust.

Keiserlikus Vene armees teenistust alustanud ning iseseisvas Eestis sõjavägede ülemjuhatajaks nimetatud kindral Johan Laidoner küüditati pärast Eesti okupeerimist koos abikaasa Maria Kruszewska-Laidoneriga 19. juulil 1940. aastal Venemaale. Kindral Laidoner suri 13. märtsil 1953. aastal Vladimiri keskvanglas ja maeti koos teiste represseeritutega nimetusse hauda Vladimiri linna kalmistul, mida tähistab kohalike võimude ja välisriikide ühisel jõul rajatud mälestusmärk.