Volikirjade üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses rääkisid suursaadik Toomas Kahur ja kuningas Juan Carlos I Eesti ning Hispaania vahelistest headest suhetest, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Suursaadik Kahur andis Hispaania kuningale edasi president Toomas Hendrik Ilvese tervitused ja samuti vahetati vastastikku tänusõnu hiljuti toimunud kahepoolsete riigivisiitide eest. Kuningas Juan Carlos I palus omaltpoolt edastada südamlikud tervitused ja parimad soovid Eesti presidendile ning Eesti rahvale.

Pikemalt peatuti kohtumisel Eesti ja Hispaania majandussuhetel ning ärikontaktide tihendamise võimalustel. „Mul on hea meel, et käesoleva aasta jaanuaris Hispaania ettevõtjate poolt moodustatud Hispaania-Eesti kaubanduskoda on alustanud aktiivset tegevust ning Hispaania ettevõtjate huvi Eesti turul tegutsemise vastu kasvab,“ märkis suursaadik Kahur.

Kohtumisel arutati ka Eesti ja Hispaania vaheliste kultuurikontaktide tihendamise võimalusi. Suursaadiku sõnul tuntakse Eestis üha suuremat huvi hispaania keele ja kultuuri õppimise vastu. „Nii Tartu kui Tallinna Ülikool teevad tihedat koostööd Granada Ülikooliga ning õpilasvahetuste käigus saavad Eesti üliõpilased õppida Hispaanias ja Hispaania tudengid omakorda Eestis,“ märkis Kahur.

Samuti peatuti kohtumisel Lissaboni lepingu tuleviku teemadel ja räägiti Hispaania eesistumisest Euroopa Liidus 2010. aasta esimesel poolaastal.

Eesti suursaadik Hispaanias Toomas Kahur on sündinud 1963. aastal. 1990. aastal lõpetas ta Eesti Muusikakadeemia ja 1993. aastal Eesti Diplomaatide Kooli. Eesti välisteenistuses on Kahur töötanud alates 1992. aastast.

Kahur on töötanud välisministeeriumi poliitikaosakonnas ja välismajanduspoliitika osakonnas ning olnud majandusdiplomaat Eesti saatkonnas Vilniuses. Aastatel 1998-1999 võttis Toomas Kahur osa OSCE Kosovo Kontrollmissioonist. Aastatel 1999-2002 töötas ta nõunikuna Eestis saatkonnas Madridis ja aastatel 2002-2003 oli ta välisministeeriumi poliitikaosakonna Aasia, Aafrika ja Ladina-Ameerika büroo direktor. Aastatel 2003-2006 töötas ta nõunikuna Eesti saatkonnas Helsingis ning aastatel 2006-2007 juhtis Kahur Eesti Erimissiooni Afganistanis.

Enne suursaadiku positsioonile asumist oli Toomas Kahur välisministeeriumi poliitikaosakonna Põhjamaade ja Balti riikide büroo direktor.