Ott vahetab välja Iraagi Rahvusvahelises Korpuses pool aastat teeninud teabeohvitseri kapten Ülo Isbergi, teatas kaitsejõudude peastaap Delfile.

Seni töötas Ott kaitseliidu peastaabis välis- ja avalike suhete osakonna pressiohvitserina.

“Minu kõige olulisemaks ülesandeks on Eesti avalikkuse teavitamine meie sõdurite tegevusest Iraagis, aga püüan loomulikult ergutada ka rohkem rahvusvahelist meediat Eesti sõduritest rääkima,” ütles Ott.

Ott on lõpetanud Tartu Ülikooli sotsioloogia erialal ning töötanud alates 2000. aastast kaitseliidu peastaabi välis- ja avalike suhete osakonnas.

Ta on läbinud jaopealike baaskursuse kaitseliidu koolis, reservrühmaülema kursuse Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustes ning lõpetanud USA relvajõudude teabeohvitseride kursuse.

Ott sõidab Iraaki koos Estpla-12 eelgrupiga, kelle ülesandeks on valmistada ette kergjalaväerühma Estpla-12 saabumine missioonipiirkonda.

Praegu viibivad Iraagis rahvusvahelise koalitsiooni koosseisus 34-meheline kergejalaväerühm Estpla-11, kolm staabiohvitseri rahvusvahelise korpuse staabis ning üks ohvitser Bagdadi kesklinnas NATO Iraagi koolitusmissiooni koosseisus.