Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles Delfile, et on oma kalli ema juures Anijal koos enda ja venna perega.

Ka peaminister Rõivas veedab enda jõulud perega kodus ning, nagu tavaks saanud, tähistab pühi perega kodus ka Toomas Hendrik Ilves.

Peaminister Rõivase jõuluplaanidest on lähemalt rääkinud ka peaministri elukaaslane Luisa Värk, kes rääkis Eesti Päevalehe laupäevalehele LP, et esialgu on perel plaanis küpsetada suur pidusöök ja minna õhtul Kaarli kirikusse.

"Kui vähegi võimalik, siis läheme õhtul Kaarli kirikusse nendega, kes toitu ei pea valvama. Kirikuga me otseselt seotud ei ole, kuid sealsed jutlused on meile kõrva jäänud ja kogu ehitis ise on jätnud mulle iga kord sügava mulje," rääkis Värk. "Kui kirikust tuleme, siis istub kõik see seltskond - pere ja sõbrad jõululauda. Kokku oma tosin inimest."

Peaministri ülesanne on Värgi sõnul olla kogu selle päeva jooksul jäägitult Miina päralt, kuna ta jõuab oma töörändudelt koju alles vahetult enne jõule.

"Kuuldavasti on ka jõuluvana meie kirja kätte saanud ja lubas läbi astuda. Igal ühel on vaja ette valmistada vähemalt üks korralik number: olgu see siis laul, tants, luuletus või jutuke. Niisama seismisest ei piisa, sest ka meie jõuluvana on superluks, isegi täiskasvanud olid läinud aastal sillas," muigab Luisa, et sama jõuluvana kutsuti ka seekord.

Kuusk on perel ehtes juba hästi varakult, kuna tööd ja tegemised kärbivad detsembri hästi lühikeseks ning muidu jääks kuuse- ja jõulurõõm üürikeseks. "Sel aastal valisime Miinaga kahekesi kuusekese. Pisike ja armas puukene on, sest meie kodugi on nüüd selline - pisike Haapsalu maja keset linna. Nad sobivad kenasti kokku. Muide, kuuse viime välja vahel alles veebruaris. Ja üsna sageli on meil toas hoopis potikuusk, mille hiljem saab mõne sõbra aeda istutada."