Tony on töötanud ühes Ühendkuningriikide ettevõttes rekajuhina aastakese. Talle on selle vältel korduvalt räägitud Kesk- ja Lõuna-Euroopas laialt levinud murest, kui riigis ebaseaduslikult viibivad sisserändajad sokutatakse vahendajate kaudu reka koormasse.

Tony kirjeldas, et eile kella 14 ajal viibis ta Caeni linna lähedal Prantsusmaal, kui koos paarimehega, kellega kordamööda teel Hispaaniast Suurbritanniasse sõidetakse, peatus tehti. "Olime pool tundi söömas, ju nad siis tulid peale," kirjeldas mees. Edasi sõideti veosega Calais'e, kus püüti üle Inglise kanali pääseda, kuid enne avastasid piirivalvurid meeste koormast 12 pagulast, osa neist lapsed. Seejuures veetis illegaalne koorem rekas terve öö, sest enne pääsu üle kanali tuli oodata.

"Mind pandi kolmeks tunniks luku taha, politsei kuulas üle, nagu kellegi oleks maha löönud, aga eks politsei arvas, et me teeme nendega äri," kirjeldas Tony. Ta oli ärritunud, sest samal ajal lasti illegaalid vabaks ning saadeti pagulaslaagrisse, kus nad tulnud olid. Just see, et pärast ülekuulamist lasti pagulased vabaks nelja tuule poole, tekitaski mehes suurima pahameele.

Tony sõnas, et prantsuse politsei sõnul on neil selliseid juhtumeid rekameestega palju, sest ebaseaduslikud vahendajad aitavad sisserändajad tasu eest veoste peale. "Plommid olid kinni, mis tähendab, et keegi pidi need 12 tüübi järel kinni panema," selgitas mees. Ta seletas, et rekameestel pole kombeks igapäevaselt oma koormat lahti teha ning kinni panna, sest koorma paberivärk aetakse sõidu alguses korda - vahepealsed veose avamised-sulgemised tuleks kirjalikult fikseerida ning see pälviks piiril palju lisatähelepanu.

Kuna reka tundus Tonyle visuaalsel vaatlusel pärast lõunapausi ja ööd Calais' avamata, siis ei osanudki ta midagi kahtlustada. "Mul on selline tunne, et nad oleksid nagu sõidu pealt peale tulnud, see on erakordselt halb õnn, et see just minuga juhtus," pahandas ta.

Inglismaal resideeruv mees selgitas, et tal siiski vedas, kuna illegaalide transportimise eest võiks teha Suurbritannia seaduste järgi kuni 2000 naela trahvi ühe inimese kohta (ehk 24 000 naela 12 iraaklase eest) või panna kuueks kuuks vangi.