„Praegu moodustavad kohalikud meie õpilastest 12 protsenti, sügisest aga juba 16 protsenti,“ märkis kooli õppealajuhataja Kathleen Naglee. „Õpilaste nimekiri on avatud kogu aasta, kuna paljude meie õpilaste vanemad on välismaalased ja nende tööülesannete lõpp ja algus Eestis ei pruugi ühte langeda kooliaasta alguse ja lõpuga.“

„Meie programmid ei ühildu eesti õppekavadega, aga meile on täiesti võimalik tulla Eesti koolist, vastupidist liikumist on vähem olnud, aga usun, et meie õpilased hätta ei jää,“ kõneles ta.

Koolis on maksimaalne klassi suurus 16 õpilast, alates 12 õpilasest määratakse klassile lisaks õpetaja abi, kes lastega tegeleb.

Kogu õppetöö rahvusvahelises koolis toimub inglise keeles, keelekümbluse meetodil. „Neile lastele, kelle emakeel pole inglise keel, pakume inglise keele tugiõpet,“ selgitas õppealajuhataja.
„Valdav enamus lapsi räägib esimese õppeaasta lõpuks vabalt inglise keelt.“

Mitu võimalust saada stipendiumi

„Kuigi meie tavaõppemaks on kõrge, on meil välja pakkuda stipendiume,“ tunnistas Naglee. Ta tõstis esile uut stipendiumi eesti üldhariduskoolis vähemalt kolm aastat õppinud heade tulemustega õpilastele, kelle õppemaksu vähendatakse poole võrra.

Lisaks pakutakse Naglee sõnul iga aasta kevadel välja kaks 90-protsendilist stipendiumi 9.-10. klasside õpilastele, kellel tuleb omal tasuda ainult 10 protsenti õppemaksust.

„Meie kool on akrediteeritud International Baccalaureate Organization (IBO) poolt, et pakkuda Primary Years Program’i (PYP) ja IB Diploma Program’i (DP),“ tutvustas Naglee õppeprogrammi. „Keskastme õpilased järgivad ISE Middle School Program’i (MSP), mis põhineb rahvusvaheliselt tunnustatud õppekaval ja õppemeetoditel.“

IB Diplomi saanud õpilastel ei ole vaja teha Eesti riigieksameid, sest seda diplomit tunnustavad nii Eesti kui välismaa ülikoolid.

„Katsete asemel on meie koolis tutvumisintervjuu ja test, mille eesmärgiks on välja selgitada õpilase tase erinevates ainetes, et suudaksime täpsemalt vastata õpilase individuaalsetele vajadustele,“ kirjeldas õppealajuhataja kooli vastuvõtmise korda.

Praegu õpib Tallinna rahvusvahelises koolis 102 õpilast 24 erinevast rahvusest. Õpetajad on pärit Eestist, Prantsusmaalt, USA-st, Suurbritanniast, Hollandist, Portugalist, Itaaliast ja Uruguayst.