“Ma kujutan ette, et ajalehtedes ilmunud artiklite valguses küsib Eesti Posti nõukogu Streimannilt mõnede asjade kohta selgitust rubriigis “päevakorra muud küsimused”,” ütles postifirma nõukogu liige, Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas Eesti Päevalehele.

Nõukogu teine liige, teede- ja sideministeeriumi nõunik Kostel Gerndorf tunnistas, et nõukogu ei oska ettevõtte arendusdirektoril Streimannil lasuvate süüdistuste kohta praegu midagi arvata ega tea, kuidas see võiks mõjutada Eesti Posti.

“Ega ma ometi ajakirjandusest loetu põhjal mingit seisukohta ei kujunda. Ma pean inimesega vestlema, see oleks loomulik,” ütles Gerndorf.

Tema sõnul ei ole Streimanni küsimus praegu nõukogu päevakorras.

“Aga see ei ole nii väga meie küsimus ka,” lisas ta.

Arjakas ütles, et nõukogu valis Streimanni ametisse personalifirma Fontes esitatud kandidaatide seast.

“Meil ei olnud mingit põhjust mitte usaldada omal alal väga tuntud firmat,” lausus Arjakas.

Eesti Posti nõukogu järgmine istung on järgmisel nädalal.

Eesti Päevalehe andmeil pääses Streimann 1995. aastal kriminaalkaristusest, lubades tasuda tema süül avariis viga saanud tütarlapse ravikulud. Pärast kannatanuga kokkuleppele jõudmist on Streimann jätnud ravi saava neiu saatuse hooleks.

Ajalehe käsutuses olevatest kriminaalasja materjalidest selgub, et pärast avariid näitas alkomeeter Streimanni joobeks 1,3 promilli. Oma seletuses on ta märkinud, et jõi 2-3 pitsi viskit.

Kriminaaltoimikus on mitu Streimanni seletuskirja. Esimeses eitas Streimann üldse, et oli avarii põhjustanud BMW roolis. Järgmistes seletustes loobus Streimann valest ja võttis avarii omaks.

Eesti Päevalehe käsutuses on ka uurija Agnes Võsa allkirjastatud kriminaalasja lõpetamise määrus, kus öeldakse: “Katrin (nimi muudetud) ja tema ema nõuavad Alo Streimannilt sisse tsiviilkorras kahjutasusid kosmeetilise operatsiooni jaoks. Alo Streimann on nõus hüvitama Katrinile autoõnnetuse tagajärjel tekkinud vigastuse iluravi kulud.”

Tänu sellele kokkuleppele Katrini emaga pääses Streimann kriminaalasjast. Katrin aga ootab Streimannilt lubatud ravikulude katmist siiani. Isegi lõpetatud kriminaalasja vahel on peotäis tšekke ravikulude kohta. Vigastusi tuleb neiul ravida ilmselt elu lõpuni.