Uus teenus on esialgu mõeldud vaid Ühispanga ja Hansapanga internetipanga klientidele, ütles Eesti Posti peadirektor Tarmo-Jaan Tõeleid.

Kirja saatmine interneti vahendusel on kiirem kui tavakirja saatmine ning annab võimaluse saata netist kirju ka inimestele, kel pole e-maili aadressi.

Kirja või postkaardi saatmiseks interneti vahendusel tuleb Eesti Posti internetileheküljel kirjutada valmis tekst, lisada aadressid ning tasuda internetipanga kaudu. Postkaardi saatmiseks saab valida sobiva postkaardi.

Kirjad, mis on saadetud Eesti aadressidele enne kella 20 toimetab Eesti Post kohale järgmisel päeval Tallinnas hiljemalt kella 11-ks, mujal päeva jooksul.

e+POST kiri Eestisse saadetult maksab põhitariifina 12 krooni, millele lisandub 0,50 krooni iga A4 lehekülje eest.

Välismaale interneti kaudu saadetud tavakiri maksab samuti 12 krooni, millele lisandub kaks krooni iga A4 lehekülje eest.

Maksimaalselt on võimalik saata ühes kirjas 20 lehekülge teksti nii Eestisse kui ka välismaale.

Postkaardi saatmine interneti vahendusel maksab kümme krooni, millele lisandub postkaardi maksumus. Praegu on valida kahe- kuni 11-krooniste postkaartide vahel.

Eesti Posti projektijuhi Evely Ellerti sõnul on uue teenuse hinnas arvestatud töötlemise, väljatrükkimise ja kättetoimetamise kulusid.

Tõeleid kinnitas, et uuele teenusele on järge oodata ning Eesti Post näeb tulevikus teenuse kasutajatena ka välismaalasi.

Ellert sõnas, et vastupidise e+POSTI teenuse kasutajaid, kus tavaposti kaudu sai saata e-maile, oli seni kuni 500 inimest kuus.