Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ei kiida kava heaks, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Probleem on selles, et linna postkontorite teenuseid kasutavad peale linnakodanike ka paljud linnas töötavad inimesed, kes ei saagi tööpäeva kestel kasutada oma elukohajärgset väljaspool Tallinna asuvat postiasutust, ja puhkepäevadel on need postkontorid ka suletud,” lisas Mutli.

“See tõstab oluliselt Tallinnas asuvate postkontorite koormust ja samuti peame arvestama ka Tallinna külastavate turistidega.” Lisaks viiakse kontorite sulgemisega Tallinnas miinimumini majandusministeeriumi kehtestatud kohustuslik postkontorite hulk elanike kohta asulas.

Eesti Posti kinnitusel ei ole tallinlastel kindlasti põhjust muretseda postiteenuste halvenemise pärast. “Post peab olema seal, kus liiguvad inimesed, ja meie kolime tegelikult hoopis inimestele lähemale,” ütles Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kaido Padar.

Padari sõnul ei halvene sulgemistest postiteenus ja samal ajal kui pannakse kinni mõni postkontor, avatakse see kindlasti rahvarohkemas kohas uuesti. Kadriorus suletavat postkontorit külastatakse Padari sõnul liiga vähe ning käive seal peaaegu puudub.