"Eesti Moskva saatkonna asjur pöördus Venemaa välisministeeriumi poole ning andis eile noodi, milles küsitakse infot Eston Kohveri asukoha kohta. Samuti on konsul pöördunud korduvalt Venemaa Vanglate ameti poole," kinnitas Delfile välisministeeriumi pressispetsialist Mariann Sudakov.

Kuigi Vene saatkond teatas oma Facebooki lehel, et andis Eston Kohveri abikaasale Vene viisa, pole abikaasal kuhugi minna – ta ei tea, kus tema meest kinni peetakse. Päringutest hoolimata pole Venemaa Eestile Kohveri asukohta kinnitanud.

Paar päeva tagasi kirjutas Eesti Päevaleht, et praegu on põhjust oletada, et Eston Kohver on viidud tagasi Moskvasse Lefortovo vanglasse.

19. augusil mõisteti Pihkva ringkonnakohtus Eston Kohverile kokku 15 aasta pikkune vangistus. 5. septembril möödus aasta Eston Kohver röövimisest Eesti-Vene piirilt Luhamaa piiripunkti lähistelt. Kohver viidi relva ähvardusel üle piiri Eestist Venemaale, arreteeriti FSB poolt, mõisteti Venemaa kohtus süüdi spionaažis ja pandi 15 aastaks vangi. Rahvusvaheline üldsus peab kogu sündmuste käiku ebaseaduslikuks ning Eesti ühes oma liitlastega nõuab endiselt Kohveri viivitamatut vabastamist.