Lõuna-Prantsusmaal Alpides allakukkunud Germanwingsi lennuki kokpiti helisalvestused on tänaseks üle kuulatud ning need on näidanud, et lennuki kaaspiloot kukutas reisilennuki koos 149 inimesega tahtlikult alla, vahendab ERR Uudised.

"See kõik viitab tõesti sellele, et piloot, kes jäi kokpiti üksinda, sulges ukse seestpoolt - selline võimalus selles lennukis on olemas - ja edasist juba teame," rääkis Kivisik, kes on ise juhtinud sama lennukitüüpi Airbus 320.

Kivisik selgitas, et kokpitist on lubatud lahkuda füsioloogiliste vajaduste rahuldamiseks ehk tualetis käimiseks, piloodikabiini uks jääb aga lukustatuks. "Et kokpitis mitte ettenähtud inimesed seal ei viibiks," põhjendas piloot.

Kivisik usub, et turvalisem on siiski variant, kus piloodikabiini ukse lukustamine käib lõplikult siiski seestpoolt. "Minu isiklik hinnang on selline, et tõenäosus, et kokpitis sees on kurjade kavatsustega inimene, on ikkagi väga palju väiksem kui see, et kokpitist väljaspool on kurjade kavatsustega inimene, kes siis ähvardades või mis tahes muul moodusel saab väljastpoolt selle viimase õiguse," leidis ta.