Välisminister Toomas Hendrik Ilves, kaitseminister Jüri Luik ja siseminister Tarmo Loodus andsid hommikul peaminister Mart Laari juhtimisel kogunenud julgeolekukomisjoni istungil ülevaate Eesti asjaomaste ametkondade tööst seoses terrorirünnakutega Ameerika Ühendriikides, teatas ETAle valitsuse pressinõunik Priit Põiklik.

Komisjoni istungil märgiti, et olulised objektid on tavapärase kaitse alla ning vajadusel on olemas valmisolek rakendada täiendavaid meetmeid juhul, kui ilmnevad sellised asjaolud, mis nõuavad mõne objekti turvalisuse suurendamist.

Komisjoni istungil märgiti, et praegusel hetkel on politsei tugevdanud ainult Ameerika Ühendriikide Tallinna saatkonna julgeolekumeetmeid.

Seoses sündmustega USAs on Eesti elanikele endiselt avatud infotelefonid välisministeeriumis, mille numbrid on 6 317 600 ja 6 317 614.

Komisjoni istungil märgiti veelkord, et asjaomased ministrid hoiavad valitsuse liikmeid toimuvaga pidevalt kursis.

Julgeolekuasutuste seaduse alusel tegutseva valitsuse julgeolekukomisjoni pädevuses on analüüsida ja hinnata riigi julgeolekuolukorda ning selle liikmed on peaminister, justiitsminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister ja välisminister.