Riigikogu Eesti-Iisraeli parlamendirühm väljendas pöördumises sügavat kahetsust Gaza sektoris juhtunud intsidendi üle, milles hukkus vähemalt üheksa Palestiina toetajat. Samal ajal rõhutab parlamendirühm, et Iisrael oli enne juhtumist humanitaarorganisatsioone korduvalt hoiatanud.

Pöördumises öeldakse, et traagilist vahejuhtumit oleks hea tahtega saadud vältida, aidates reguleerida probleeme Gaza sektoris. Kuigi on võimalik, et Iisrael kasutas liiga palju jõudu, ei sea see kahtluse alla Iisraeli õigust turvalisusele ja enesekaitsele.

Parlamendirühm avaldas lootust, et lisaks Iisraeli korraldatud usaldusväärsele uurimisele, aitab traagilise juhtumi asjaolude väljaselgitamist ka rahvusvaheline uurimine.

Pöördumisele on alla kirjutanud Igor Gräzin, Mart Nutt, Ivi Eenmaa, Raivo Järvi, Ene Kaups, Margus Lepik, Maret Maripuu, Peeter Kreitzberg, Heljo Pikhof, Paul-Eerik Rummo, Jaak Salumets, Erik Salumäe ja Toomas Trapido.

Esmaspäeval hukkus vähemalt üheksa Palestiina toetajast aktivisti, kui Iisrael ründas kuuest laevast koosnevat abikonvoid,mis üritas Gaza sektorisse viia 10 000 tonni humanitaarabi.