Kaks inimest palusid hiljuti pärast Eesti Panga turvakaamerate vaatevälja sattumist keskpankuritelt vastavalt isikuandmete kaitse seadusele väljavõtet, mis neist täpselt lindile jäi. Kuna riigipank oli alguses nähtavasti tõrges vastama, kaasati menetlusse ka andmekaitse inspektsioon (AKI), kirjutab Eesti Päevaleht.

Olles juhtumiga tutvunud, tegi AKI Eesti Pangale ettekirjutuse ja kohustas panka inimestele aru andma, kuidas nad on panga kaameraga jäädvustatud. Kuna pank ei saanud turvalindilt leitud salvestuse järgi isikut tuvastada ehk öelda, kumb on kumb, väljastasid Lipstoki ametnikud kaks peensusteni uuritud kirjeldust „isik 1” ja „isik 2” kohta. Toome kirjeldused muutmata kujul ära:

„Isik 1 seisis Estonia pst 11 hoone ukse esimesel trepiastmel. Temast vasakul, Estonia pst 11 hoone ukse teisel trepiastmel seisis Isik 2. Mõlemad isikud seisid näoga turvakaamera suunas.

Isik 1 kandis tumedaid kingi, tumedaid pikki pükse ja tumedat jopet või jakki, mille vasakul käisel oli hele laik. Isik 1 ei kandnud peakatet. Isiku 1 otsmikule juustepiirile oli asetatud kumer ese, võimalik, et tegemist oli peapaela või prillidega. Isiku 1 nina ja ülahuule vahel oli tume triip, võimalik, et tegemist oli vuntsidega. Isik 1 seisis kaamera vaateväljas, pöidlad püksitaskutesse asetatuna. Isik 1 võis olla mees või meesteriideid kandev naine.

Isik 2 kandis tumedaid kingi, heledaid sukki, sukkpükse või retuuse, heledat poolmantlit ja tumedat salli. Käes olid Isikul 2 tumedad kindad. Isik 2 ei kandnud peakatet. Isik 2 seisis kaamera vaateväljas, käed külgedel rippu. Isik 2 võis olla naine või naisteriideid kandev mees.”

Niisiis, kui satute Eesti Panga kaamera vaatevälja ja kirjutate üles, mis ajal see juhtus, on võimalik pangaametnikelt tellida kirjeldus, kuidas te pildil välja näete.