Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik rääkis "Aktuaalse kaamera" uudistele, et Itaalia probleem on poliitiline kriis. „Turgudel ei ole selgust, kuidas Itaalia edasi läheb,“ ütles ta.

Kaasik avaldas lootust, et see poliitiline kriis laheneb ja turud rahunevad. Tema hinnangul on Itaalial täiesti olemas võimalused kriisist välja vedada.

„Eelarvedefitsiit ei ole lootusetult suur, suur on võlakoormus,“ kõneles Kaasik. „Kui poliitikud suudavad kiirelt õigeid otsuseid vastu võtta, siis turud rahunevad.“

Kui euro vahetuskurssi vaadata, siis on see Kaasiku sõnul püsinud viimase aasta jooksul küllaltki stabiilsena. „Euro on hea valuuta ja hoiab oma väärtust,“ lausus Kaasik.

Kaasik tõdes, et Eesti on väike avatud majandus ja kui Euroopa majandusel läheb halvasti, siis Eesti ei pääse sellest. „Mõõdukas majanduslangus Euroopas võib ka meid valusalt lüüa,“ nentis ta ja lisas, et kõik Euroopa riigid on üksteisega väga lähedalt seotud, sealhulgas ka Saksamaa.

"Aktuaalsele kaamerale" Itaalia kriisiteemat kommenteerinud Ülle Toode ütles, et Itaalias on paanikat tunda olnud juba kuid. Tema sõnul on tegemist ammu alanud kriisi järellainetusega, mis on nüüd Itaalias võtnud dramaatilise pöörde.

Toode sõnul on itaallased säästupoliitikaks valmis. Tema sõnul võivad küll vallandamised ja pensioniea tõus pahandada ametiühinguid, aga üldiselt Itaalia mõistab, et niimoodi edasi minna ei saa.

Toode sõnul on praeguse peaministri Silvio Berlusconi populaarsus riigis kukkunud. Vaid igast kümnest inimesest kaks usaldab teda ja valiks teda uuesti peaministriks. Toode sõnul on Silvio Berlusconi aeg ümber saamas, samas on tema huvi ka pärast valimisi jääda suunama telgi tagant Itaalaia poliitikat.