Paet sõnas kohtumisel, et Eesti jätkab aktiivset panustamist ÜROs humanitaar, arengu ja võrdõiguslikkuse vallas. „Eesti valimine ÜRO inimõiguste nõukogu liikmeks 2012. aastal annaks Eestile rahvusvahelisel areenil uue väljundi,“ ütles välisminister Paet. „Samuti valmistume Eesti kandideerimiseks ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks aastal 2019,“ sõnas Paet.

Peasekretär Ban tunnustas Eestit aktiivse kaasatuse eest ÜRO tegevuses ja liidrirolli eest ÜRO jaoks ühe viimaste aastate olulisima reformi – ÜRO arenguabisüsteemi tõhustamise – läbiviimisel. „Eesti roll ÜRO võrdõiguslikkusega tegeleva üksuse UN Womeni loomisel oli määrava tähtsusega,“ ütles peasekretär Ban. Välisminister Paet kinnitas, et Eesti jaoks on oluline jätkata tegevustega, et UN Women suudaks täita talle pandud eesmärgid. „Samas ei saa naiste olukorra edendamine olla vaid ühe agentuuri töö. Seetõttu loodame, et UN Women tekitab kogu ÜRO süsteemis vastutuse soolise aspektiga arvestamiseks,“ sõnas Paet kohtumisel.

Välisminister Paeti sõnul peab Eesti oluliseks ÜRO tegevust maailma humanitaarprobleemidega tegelemisel ning Eesti on valmis sellesse oma panust suurendama.

Rääkides olukorrast Sudaanis pärast Lõuna-Sudaani iseseisvusreferendumit ütles välisminister Paet, et Eestile on oluline, et tulemusi tunnustaks nii Põhja-Sudaan kui rahvusvaheline üldsus. „Ainult see saab luua aluse püsiva rahu tekkimisele kahe iseseisva riigi vahel. Rahvusvahelisel kogukonnal tuleb igati vältida Lõuna-Sudaani riigina läbikukkumist kohe algusest,“ ütles Paet.

Välisminister Paet andis kohtumisel ÜRO peasekretärile ülevaate ka oma hiljutisest Afganistani visiidist. Paet ja ÜRO peasekretär arutasid ka olukorda Põhja-Koreas ja Palestiinas.