Meid edestavad loodusainetes idamaad Singapur, Hiina Taipei, Korea Vabariik ja Hong Kong. Euroopa riikide seas oleme oma tulemusega Belgia (Flaami) ja Hollandi järel matemaatikas kolmandal kohal, loodusainetes esimesel kohal, teatas Delfile haridus- ja teadusministeerium.

TIMSSi uuringus osales 49 riigist rohkem kui 360 000 õpilast, sealhulgas Eestist 4040 8. klassi õpilast 154 koolist.  

Minister Toivo Maimets ütles uudist kuuldes: „Kõigepealt õnnitlused kõigile matemaatika- ja loodusteaduste õpetajatele!”  

“Tõepoolest teadmiste omandamise suutlikkuse poolest oleme täiesti maailmaklass,” kinnitas minister, lisades, et kuna oluline on saada ülevaade riigi edusammudest õppetegevuse suunamisel faktiteadmiselt funktsionaalse lugemisoskuse arendamise suunas, osaleb riik 2006. aastal teises kõrgetasemelises rahvusvahelises uuringus PISA.  

TIMSS on rahvusvaheline matemaatika ja loodusainete võrdlusuuring, mis annab riikidele võimaluse mõõta õpilaste õpitulemuslikkust nimetatud ainetes ning jälgida arenguid. TIMSS on Rahvusvahelise Haridustulemuslikkuse Hindamise Assotsiatsiooni projekt.  

TIMSS-uuringus vaadeldakse, kuidas on õpilased omandanud kirjapandud ja õpetatud õppekava, kuidas pakutakse õpilastele õpivõimalusi, mis tegurid seda mõjutavad, kuidas õpilased neid võimalusi kasutavad.  

Eesti osales sedavõrd põhjalikus rahvusvahelises uuringus esmakordselt. Aastal 2006 osaleb Eesti teises mainekas rahvusvahelises haridus- ja koolikorraldust käsitlevas uuringus PISA.