"Eesti on internetivabaduse koalitsiooni järgmine eesistuja ning ühtlasi korraldame 2014. aastal Tallinnas ka koalitsiooni aastakonverentsi," ütles minister Paet.

Välisminister Paet rõhutas tänasel kohtumisel peetud sõnavõtus, et internetivabaduse koalitsiooni eesmärk on kaitsta ja edendada info vaba liikumist küberruumis.

"Kui koalitsioon 2011. aastal Hollandis loodi, siis oli Eesti üks viieteistkümnest asutajaliikmetest," ütles Paet. "Sama moodi mõtlevate ja sarnaseid vääruseid jagavate riikide ring on laienemas ning internetivabaduse koalitsiooni liikmete arv on kasvanud 21ni."

Paeti sõnul peavad internetivabaduse koalitsiooni liikmesriigid seisma selle eest, et omavahelise tiheda koostöö tulemusel oleks olemas valmisolek toetada ja kaitsta internetivabadust maailma eri paigus.

"Oluline on ka koostöö rahvusvaheliste organisatsioonidega, kodanikuühiskonna esindajate ja ettevõtjatega," märkis ta.

Samuti ütles välisminister Paeti, et Eesti vaatab küberteemale läbi üldiste vabaduste ja inimõiguste prisma. Eesti jaoks on virtuaalne väljendusvabadus inimõiguste lahutamatu osa ja väljendusvabaduse toetamine internetis on sama oluline kui kõik teised inimõiguste kaitse ning edendamisega seotud tegevused.

"Seetõttu on Eesti jaoks väga oluline, et saame järgmisel aastal internetivabaduse koalitsiooni aastakohtumise Tallinnas korraldada," rõhutas Paet.

Välisministri sõnul on järgmisel aastal Tallinnas toimuva konverentsi peamised märksõnad vaba ja turvaline internet.

"Näiteks soovime Tallinnas arutelu alla võtta küsimused, mis on seotud väljendusvabadusega internetis. Samuti keskendume privaatsuse ja läbipaistvuse temaatikale ning avaliku ja erasektori koostööle," ütles välisminister konverentsi eesmärke tutvustades.

Internetivabaduse koalitsioon (Internet Freedom Coalition - IFC) loodi 2011. aastal Haagis toimunud internetivabaduse konverentsil Hollandi välisministeeriumi eestvedamisel.

Eesti on üks koalitsiooni asutajaliikmetest. Koalitsioon keskendub nende riikide kodanike toetamisele, kes elavad riikides, kus internetivabadus on piiratud. Samuti on koalitsiooni eesmärk internetivabaduseteemalise dialoogi arendamine riigi, tsiviilühiskonna ning äriettevõtete vahel, vahendas välisministeeriumi pressiosakond.