Kaks nädalat kestva konkursi käigus on kõigil huvilistel võimalus esitada oma retsepte, mille seast valitakse juuni keskel toimuval Tallinna Tänavatoidufestivalil Eesti tänavatoidu paremik, teatas EAS.

„Kutsume üles inimesi julgele pealehakkamisele ja loomingulisusele, et välja selgitada Eestile omane tänavatoit. Osalema on oodatud kõik – professionaalsed kokad, toitlustusettevõtted- ja asutused ning hobikokad. Tähelepanu tuleb pöörata sellele, et toit oleks valmistatud kohalikust toorainest, lihtne, tervislik, kergesti söödav, maitsev ja loomulikult Eestile omane. Samuti on oluline, et toidul oleks jutustada oma lugu,“ selgitas EXPO Milano 2015 produtsent, tänavatoidu konkursi eestvedaja Elena Natale.

Elena Natale lisas, et kindlasti tuleks retseptide välja töötamisel silmas pidada seda, et enamikku toidu valmistamiseks vajaminevat toorainet oleks võimalik Milanos kohapeal tagada 6 kuud kestva EXPO jooksul.

„Tänavatoidu konkursi idee pani idanema Eesti osalemine maailmanäitusel, mille peateema on seekord toit ja eluks vajalik energia. Toit on üldse äärmiselt oluline osa näitusest. Kümned miljonid inimesed, kes EXPO-t külastavad pööravad toidule sel korral erilist tähelepanu. Selleks, et Eesti oleks EXPO-l esindatud oma parima väljapanekuga soovime kaasata rohujuurde tasandil kõiki Eesti inimesi. Teie loovus ja head ideed aitavad Itaaliaase minna meie tõelise paremikuga,“ lisas konkursi korraldaja.

Konkursi tingimused ja lisainfo on kättesaav veebilehel http://www.galleryof.ee/

Konkurss kestab kuni 2. juunini 2014. Retseptide järgi testib toite kulinaariaekspertidest koosnev žürii, mille koosseisu määrab Eesti Kulinaaria Instituut ja Eesti Peakokkade Ühendus.

Parimad tooted on esindatud ning võitja selgitatakse välja 15. juunil Tallinnas toimuval tänavatoidufestivalil. Festivalil selgitatakse välja ka publiku lemmik toode, mille autor lennutatakse 2015. aastal Milanosse.

Konkursi korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus koostöös põllumajandusministeeriumi ja Eesti Peakokkade Ühendusega.

Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist kuni 31. oktoobrini Milanos.

EXPO seekordseks peateemaks on toit kui eluks vajalik energiaallikas, rõhuga säästlikkusel ja innovatsioonil. Itaalia ootab EXPO-t külastama 20 miljonit inimest, lisaks miljardit virtuaalset külastajat.

Eesti osaleb näitusel ise ehitatud paviljoniga „Gallery_of“ . Vabariigi Valitsus delegeeris Eesti osalemise korraldamise 2015. aasta maailmanäitusel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS).