Rosenthal rääkis ka kohaliku juudikogukonna liikmetega Relva-SS-i endiste liikmete auks korraldatavatest marssidest. Juutide esindajad ei pidanud küsimust tähtsaks ja teatasid, et neid on kutsutud marssidest osa võtma, teatab väljaanne Washington Jewish Week.

Nooremad juudid kutsusid aga Rosenthali kõrvale ja rääkisid, et on nende ürituste ja üha rohkemate noorte eestlaste osalemise pärast seal väga mures. See näitab nende sõnul, et natside ülistamisel ei ole lõppu näha.

Rosenthal viitas Washington Jewish Weeki väitel neile vestlustele eelmisel reedel USA kongressis toimunud ettekandes antisemitismist Euroopas.

Eesti kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse osakonna esindaja Jevgeni Žurjari-Ossipov juhtis aga tähelepanu sellele, et USA kongressi Helsingi komisjoni istungil Rosenthal Eestit ega kohtumisi Eesti juutidega tegelikult ei maininud.

Kui antisemiitlike intsidentide arv Euroopas on viimasel ajal langenud, siis on neid siiski endiselt rohkem kui 2000. aastal. See on vastuvõetamatu, ütles istungit juhtinud vabariiklane Christopher Smith.

Räägiti viimasel ajal Euroopas toimunud antisemitismiaktidest, sealhulgas vandenõuteooriate levitamisest, juutide kallal vägivalla kasutamisest, sünagoogide ja juudi surnuaedade rüüstamistest, holokausti eitamisest ning kohalike juutide süüdistamisest Iisraeli Palestiina-poliitikas.

Toodi välja ka üha suurenev moslemite migratsioon Euroopasse, mis on kaasa toonud Lähis-Idast pärit viha juutide vastu.