Reitelmann ütles Delfile, et Eesti naiste varjupaikade Liidul ei ole Reinsalu tagasiastumise suhtes ühist ametlikku seisukohta, ent tugikeskuste juhid kalduvat justiitsministri ametisse jäämist pooldama. „Ma olen helistanud läbi meie liikmeid ja meie üheksast tugikeskusest enamuse juhid arvavad, et Reinsalu ei peaks tagasi astuma,” ütles Reitelmann. „Me leiame, et see samm ei aitaks mitte kuidagi kaasa naistevastase vägivalla vähendamisele või vägivalla ohvrite parema kaitse kindlustamisele Eestis,” lisas ta.

„Isiklikult mind hirmutab mõnede eriti sõnakate vägivalla vastu võitlejate agressiivsus ja halastamatus kõigi inimeste suhtes, kes on vigu teinud, aga on neid vigu tunnistanud, oma tegu kahetsenud ja mina jagan küll täielikult seda presidendi seisukohta, et meie ühiskonnas peab olema võimalik mitte unustada, mitte õigustada, mitte heaks kiita, aga justnimelt andestada,” rääkis Reitelmann. „Vägivalla vastu ei ole võimalik võidelda vägivallaga,” toonitas ta.

Reformierakond ähvardas Reinsalut riigikogus umbusaldusavaldusega, kui viimane esmaspäevaks justiitsministri ametist tagasi ei astu. Oma toetust Reinsalu umbusaldamisele on väljendanud ka mitmed Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonna saadikud.

Tagasiastumist nõutakse Reinsalult lõppeval nädalal Eesti Päevalehes ilmunud arvamusloo tõttu, milles ta nimetas "kanakarjaks" kriitikuid, kes taunisid Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kontsertetenduse korraldamise andmist teatrile NO99. Lisaks väljendas Reinsalu samas arvamusloos kahetsust, et on varem naistevastase vägivalla hukka mõistnud.