"On neid, kes loodavadki tõmmunahalise printsiga alustada uut ja helget elu kuskil lõunamaal. Aga on juhtumeid, kus alguses meelitatakse inimene sinna tööpakkumisega ja reeglina ostetakse talle ainult üheotsapilet ning hiljem selgub, et töökohta ei leita, kuid kulutusi on juba tehtud ja siis pakutakse võimalust abielluda," ütles välisministeeriumi konsulaarabi büroo direktor Sven Tölp ETV saatele "Pealtnägija", vahendavad ERR Uudised.

MTÜ Eluliin psühholoog ja kriisinõustaja Eda Möldri  sõnul võib kohapeal selguda ka, et enne tööle saamist tuleb abielluda immigrandiga, kelle kultuuritaust on absoluutselt erinev meie ettekujutusele vastavast. "Tegelikult tähendab see väga selget pettust - tööpakkumist kui sellist üldse ei eksisteeri, vaid kõik on pettus, millega saadi noor neiu Eestist välja, et legaliseerida seal läbi abielu mõni immigrant," kinnitas Mölder.

Tölpi sõnul ei tea keegi, kui palju eestlannade abielusid täpselt Küprosel sõlmitud on, sest ametlik statistika puudub. "Netifoorumites surfates võib aga leida näiteks nigeeria meeste sõpruskonna, kel kõigil on balti päritolu naised," tõdes Tölp.