Annus seljatas kahte tipp-poliitikut ja oma head tuttavat: Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja peaminister Andrus Ansipi, kirjutab Äripäev.

Äripäeva mõjukate TOP on koostatud inimeste omavahaliste sidemete järgi. Võidab see, kellel on kõige mõjukamad tuttavad ja äripartnerid. Kuidas keegi oma sotsiaalset kapitali kasutab, on juba tema teha. Eestis on raske leida poliitilises ja ärieliidis inimesi, kellega Toomas Annus poleks kokku puutunud.

Savisaar on kõige mõjukam Eesti poliitik just tänu tema ümber koondunud ärimeeste võrgustikule. Tal on tugev side Oliver Kruuda ja Urmas Sõõrumaaga, kes on miljonitega toetanud tsentristlikku poliitikat ning kes tegelevad Tallinna ühe suurprojektiga: koolide renoveerimisega. Samuti suurendavad Savisaare rolli suhted Tallink Grupi suuromanike Enn Pandi ja Ain Hanschmidtiga. Savisaare ümbrusesse on tekkinud ka praeguse valitsuse n-ö äriline opositsioon, kelle eestkõneleja on Tiit Vähi. Lausa sõprussuhetes on Edgar Savisaar ärimeeste Vjatšeslav Leedo ja Aleksander Kofkiniga.

Mõjukate edetabelis kolmanda koha saanud Andrus Ansipi lähimad sõbrad tulevad heade mõtete linnast Tartust. Nendeks on Eesti meedia suurkuju Mart Kadastik ja kunagine Ansipi ülemus Neinar Seli. Peaministrit aitas edetabelis ettepoole ka ehitusettevõtja ja kaubandus-tööstuskoja juht Toomas Luman, kes on olnud Reformierakonna ustavaim rahastaja.