Tuleohu kaart määrab keskmiselt tuleohtlikuks Lääne- ja Kirde-Eestit, äärmiselt tuleohtlikud on EMHI andmetel Kaug-Eesti metsad.

EMHI ilmateenistuse sünoptiku Helve Meiterni sõnul on metsade tuleohtlikkuse põhiliseks põhjuseks ilmade kuivus ja viimastel kuudel valitsenud kõrged temperatuurid. Ka tugev tuul kuivatab sünoptiku sõnul pinnast ja metsi.
"Järvamaal ja Raplamaal on suvine sademetehulk siiani nullis, ka paljudes teistes Eestimaa paikades on siiani sadanud vaid 1-7 millimeetrit vihma," ütles Meitern Delfile.

Sünoptik ütles, et normaalne sademete hulk võiks praeguseks olla 25-40 millimeetrit sademeid.

Kagu-Eesti on Meiterni sõnul äärmiselt tuleohtlik, sest ka seal pole kaua sadanud. "Kuigi Põlvamaal ja mujal Kagu-Eestis on sadanud hoovihma, siis see ei päästa metsade kuivusest, sest hoovihm sajab laiguti," ütles sünoptik.

Eriti tuleohtlikeks peab Meitern Kagu-Eesti rabasid, rabametsi ning männimetsi.

Päästeamet soovitab olla inimestel metsas käies hoolas ja tähelepanelik, sest sageli saavad metsatulekahjud alguse just inimlikust hooletusest, ütles Päästeameti pressiesindaja Delfile.

"Ei tohiks sigaretikonisid autoaknast välja visata ega metsas kuskile sambla või turba sisse kustutada," ütles Päästeameti pressiesindaja.

Päästeamet soovitab teha metsas grilli ja lõket vaid selleks ettenähtud kohtades, mitte sussutada grilli pika kuiva rohu sees.

Samuti tasub olla ettevaatlik maastikusõidukitega, mille mootori peale satub maastikul sõites heinakõrsi või muud kergesti süttivat.
"Heinakõrred hakkavad hõõguma ja maha kukkudes panevad pinnase põlema, sellepärast soovitame näiteks ATV'dega ainult teedel," ütles Päästeameti pressiesindaja.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et nad metsa puhkama minnes ei pargiks oma autot kuiva rohu sisse, sest auto tuline summutitoru võib kuiva heina kergesti põlema panna.