Heiki Lindpere töötab praegu Tallinna tehnikaülikooli sotsiaalteaduskonna õiguse instituudis tehnoloogiaõiguse õppetooli teadurina. Mereakadeemia uue rektori ametiaeg algab 1. jaanuaril 2011 ning kestab viis aastat, teatas haridusministeeriumi pressiesindaja.

Lindpere on lõpetanud 1968. aastal Tallinna merekooli tehnik-laevajuhina, 1976. aastal Tartu riikliku ülikooli juristina ning kaitsnud 1984. aastal õigusteaduste kandidaadi kraadi NSVL-i TA riigi ja õiguse instituudis. Ta on töötanud praktilises merenduses, mereõiguse alal, ministeeriumide vastutavatel kohtadel ning olnud ka Eesti mereakadeemia teadusprorektor ja mereõiguse professor.

Konkursil osalenute seast tegi valiku 40-liikmeline valimiskogu, kuhu kuulusid Eesti mereakadeemia nõukogu ja nõunike kogu liikmed. Kõik kolm kandidaati osalesid ka eelmisel avalikul konkursil, kus jäi aga rektor valimata, kuna kaks kandidaati — Viljar Jaamu ja Heiki Lindpere — said võrdselt 16 häält.

Rektori ametikohale võib kandideerida Eesti kodanik, kellel on doktorikraad või sellele vastav kvalifikatsioon. Kandideerimisel on eelistatud inimesed, kel on teadmised kõrghariduse korraldusest ning kes tunnevad vastavaid õigusakte, omavad eelnevat juhtimiskogemust ning merendusalast töökogemust.

Rohkem kui aasta on Eesti mereakadeemiat juhtinud rektori kohusetäitja Märt Tomson, kes nimetati ametisse 19. augustil 2009, kui ministeerium lõpetas töösuhte mereakadeemia rektori Jüri Kannuga.

Avaliku konkursi korras valitud rektorilt ootab haridusministeerium eelkõige uusi arenguid Eesti mereakadeemia juhtimisel, samuti efektiivsust kooli finantsvõimekuse tõstmisel ning senisest suuremat väliskoostööd.