Puhkemajade kohalejõudmine Ylläsesse viibib veel vähemalt ühe päeva võrra. Erivedu on aeglustanud muuhulgas must jää, udu, teetööd ja tihe liiklus, teatab YLE Uutiset.

Samuti takistavad majade transporti üle tee kulgevad elektri- ja telefonikaablid, mis tuleb 7 meetri kõrgustest majadest üle tõsta.

Esmaspäeva õhtupoolikuks olid majad jõudnud Raahesse.

Üks maja kaalub umbes 50-55 tonni ja koos veokiga umbes 90 tonni.

Eestis valmistatud majad tulid laevaga Paldiski sadamast Hankosse reede õhtul. Veokid alustasid pikka reisi Ylläsesse reede õhtul kella 20 paiku Hanko sadamast.

Veokid on sõitnud maršruudil Hanko-Tammisaari-Lohja-Lepsämä-Karkkila-Forssa-Pori-Vaasa-Kokkola-Raahe-Oulu ööl vastu esmaspäeva, edasi Kiiminki-Haukipudas-Ii, kust esmaspäeva ja teisipäeva vahelisel ööl jätkatakse Lapimaal maršruudil Simo-Kemi-Tornio-Ylitornio-Pello-Kolari-Ylläs. Kokku sõidetakse läbi üle 1200 kilomeetri.

Praeguse hinnngu kohaselt kestab kogu teekond ligi viis ööpäeva.

Kouvola transpordifirma KVL-Kuljetus Oy transpordijuhi Esa Penttineni sõnul on raskeveokite maksimumkiirus 60 kilomeetrit tunnis ja tegelik keskmine kiirus 20-25 kilomeetrit tunnis.

Eestist on maju Ylläsesse viidud ka varem. Augusti keskel viidi sinna neli maja.

Majad on valmistatud Tallinnast 70 kilomeetri kaugusel Saaremaa suunas. Majadel on juba olemas täissisustus peale mööbli.

Mõni tund pärast saabumist võib klient hakata sisse kolima.