Hansapank jõudis järeldusele, et majanduse ja ettevõtluse edasist arengut piirab interneti vähene levik ning hakkas vedama projekti “Vaata maailma”. “Toetades interneti kasutamist, tõsta Eesti elanike elukvaliteeti ja riigi konkurentsivõimet Euroopas,” teatab projekti presentatsioon internetis. Eesti riik on teinud ettevõtjatele kingituse tulumaksusoodustuse näol, nüüd teeme meie vastukingituse, deklareerivad osalejad.

Toetavate firmade nimekiri on aukartustäratav: Hanspank, EMT, Ühispank, Eesti Telefon, IBM, Oracle, Microlink, kogu projekti maksumus on 250 miljonit krooni.

Esimesed tavatarbijale tuntavad sammud on hinnaalandused: IBM ja Oracle pakuvad pakub tarkvarale hinnasoodustust kuni 60 protsenti, IBM keskastme riistvarale 40 protsenti, lisanduvad koolituse jms organiseerimine. Ka Microlink vähendab PC-de ja serverite hinda kuni 20 protsenti.

Eesmärk: Eesti möödub kolme aastaga Soomest interneti kasutajate osakaalu poolest.

Kui reaalne on ülesande täideviimine, mida võib plaani nurjata ja mida see kõik minu jaoks tähendab, saad tegijatelt ise küsida. Delfi korraldab Hansapank Eesti peadirektor Raul Paruskiga online-pressikonverentsi homme, kell 13.00- 14.00, küsimusi saad esitada siin