„Maja on üleandmise faasis, tööd on enam-vähem lõpetatud, käivad pisiparandused ja ettevalmistused kolimiseks,“ rääkis Eesti Loto juht Heiki Kranich täna Delfile. Küsimusele, millal päriselt kolimiseks läheb, sõnas Kranich, et see sõltub asjaoludest, näiteks sellest, millal saab paika arvutivõrgud. „Meie lootus on kolida selle nädala lõpus, aga puudub 100-protsendiline selgus, kas me kolime nüüd täies mahus või ainult osaliselt,“ sõnas ta.

Endise Kalevi kommivabriku hoone vastas asuva uue üheksa-korruselise ärihoone nimeks on küll Eesti Loto Maja, kuid see ei tähenda nagu oleks lotoinimesed endale terve uue maja ehitanud. Nimelt kannab maja Eesti Loto Maja nime üürilepingu kehtivuse vältel ja täiendavat tasu selle eest ei maksta.

Kui siiani on Eesti Loto kontor asunud Pärnu maanteel Tallinn-Väikse bussipeatuses oleva maja esimesel korrusel ja lotoettevõtte käsutuses on olnud veidi üle 1000 ruutmeetri pinda, siis uues kontoris saab seda olema viiendiku võrra rohkem. Uue maja ühe korruse pindala on 630 ruutmeetrit, kokku saab Eesti Loto järelikult enda käsutusse 1260 ruutmeetrit pinda.

Kolimine teeb loodetavasti lõpu ka siiani kestnud ebamugavustele, mida ühe elumaja alumise korruse asukas ikka aeg-ajal kogeb. „Elumaja kontorina pole hea lahendus ühegi kontori jaoks,“ rääkis Kranich. „See kontor ei vastanud turvanõuetele. Regulaarsed naljad olid need, et kui keegi läks vanni ja unustas kraani lahti, siis vesi jooksis meie lattu või hullemal juhul meie IT-süsteemidele kaela.“

Kranich kinnitas, et uues majas on Eesti Loto sellistes ruumides, kus mingit läbikäigu võimalust ei ole ning füüsiline ligipääs ruumidele on paremini kaitstud kui varem. Samuti kavatseb Eesti Loto Kranichi sõnul kõik loosimised enda pinnale tuua. „Praegu asub lototron Eesti Loto kontrolli alt väljas. Ta on küll lukustatud ruumis ja seal on valve peal, kuid ikkagi oleks kindlam, kui kogu protsessi saaks kontrollida Loto ja poleks sõltuvust teistest osapooltest.“

Eesti Loto vanad kontoriruumid aga ootavad praegu ostjat või uut üürilist. „Hind peab olema mõistlik,“ kinnitas Kranich, et vanu ruume niisama kellelegi ära ei kingita.

Internetis saab uuele majale pilgu peale visata siit või siit.