Kõige loomasõbralikumaks teoks valiti Soome organisatsiooni Pelastetaan Koiraat RY tegevus, mille toel on kodu leidnud mitu tuhat Eesti koera ja kassi.

Kõige loomavaenulikumaks valiti pärnakate Indrek ja Marge Arumäe koera ja tema kutsikate hooletusse jätmise, mille tagajärel kutsikad hukkusid ja koeraema oli surmaeelses seisundis.

4. oktoobril rahvusvaheliselt tähistatud Ülemaailmse Loomade Päeva raames korraldas Eesti Loomakaitse Selts erinevaid üritusi terve oktoobrikuu jooksul ning samuti kõige loomasõbralikuma ja loomavaenulikuma teo valimise.

Sel aastal valisid hääletajad kõige loomasõbralikumaks teoks Soome organisatsiooni Pelastetaan Koiraat RY tegevuse. Nimetatud organisatsioon on aidanud loomi Eestist uutesse kodudesse Soome alates 2001. aasta sügisest. Selle ajaga on päästetud ja uude koju toimetatud 2650 koera ja 860 kassi. Lisaks on nimetatud organisatsioon koos soome sõprade abiga toimetanud varjupaikadesse mitmeid tonne loomatoitu ja loomatarbeid.

Kõige loomavaenulikumaks teoks valiti pärnakate Indrek ja Marge Arumäe hooletu suhtumine, mille tulemusena oli nende koer surmaeelses seisundis ja hukkusid koera kaks vastsündinud kutsikat. Loomaomanikud sõitsid puhkama ja jätsid äsja poeginud ning haige koera koos kutsikatega koju piinlema. Claudia nimeline saksa lambakoer oli väga tugevas alatoitumises, lihased olid kõhetunud ning vaglad olid looma naha veristanud. Mõlemad Claudia kutsikad surid.

Eestis valiti kõige loomavaenulikumat ja — sõbralikumat avalikku tegu juba kümnendat korda. Ülemaailmne Loomade Päev kuulutati välja 1931. aastal Itaalias, Firenzes toimunud loomakaitsekonverentsil. Kuupäeva valikul mängis rolli asjaolu, et 4 oktoobril 1226 suri kõigi elusolendite pühak Assisi Franciscus.