“Eesti lipp, vapp ja hümn on riigi ja kogu rahva sümbolid, mis kannavad endas ajalugu ja on osa Eesti riigi kestvast traditsioonist. Traditsioon on kestev üksnes seni, kuni seda ei katkestata. Kõnesolevad sümbolid on pühad ja neisse tulebki suhtuda kui pühadusse. Nad kannavad läbi põlvkondade Eesti rahva ühist muret ja rõõmu,” teatas selts.

ELS leiab, et kestva traditsiooni muutmine on võimalik ja vajalik üksnes erakordselt tungivate asjaolude sunnil, kuid seltsi hinnangul ei ole selliseid asjaolusid ilmnenud.

“Maitseotsustused või mõeldavad praktilised kaalutlused ei saa iial olla põhjenduseks sekkumisel pühadusse,” teatas ELS.

Eesti Meestelaulu Selts tegi mullu detsembris ettepaneku asendada Pika Hermanni tornis lipu heiskamisel ja langetamisel kõlav signatuur. Praegu langetatakse Pika Hermanni tornis lipp saksa rahvalaulu motiiviga, mida Eestis tuntakse “Mu isamaa armas” lauluna. Selts tegi ettepaneku asendada see signatuur motiiviga Gustav Ernesaksa laulust “Mu isamaa on minu arm” ja teha muutus 24. veebruaril.