„Olen pettunud, nähes, et Eestis ei ole siiani mobiilsideopraatorite vahel sõlmitud hea tava lepet ja et kolmest operaatorist ainult üks (Tele 2 Eesti) on alla kirjutanud Euroopa raamkokkuleppele, millega kaitstakse mobiiltelefone kasutavaid lapsi,” kirjutas Reding Partsile, vahendab Eesti Päevaleht.

Nimelt leppisid 26 Euroopa juhtivat mobiilsidefirmat juba 2007. aastal kokku, et hakkavad kaitsma mobiiltelefone kasutavaid lapsi kiusamise ja alaealistele sobimatu sisu eest.

„Tegemist on mobiilsideoperaatorite omavahelise kokkuleppega, millega liitumine on vabatahtlik, riik siinkohal kedagi otseselt sundida ei saa,” kommenteeris majandusministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

EMT avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul on allkirjastamatuse põhjus aga pigem selles, et keegi pole võtnud initsiatiivi riiklikul tasemel kokkuleppe vormistamiseks — põhimõtteline valmisolek selleks on olemas.

Ka Elisa pressiesindaja Marika Raiski selgitas viivitamist väitega, et vastava seaduse kehtestamine oleks pidanud olema riigi pädevuses.

Euroopa Komisjoni uuringu andmetel on pooled lastevanematest on mures, et mobiiltelefoni kasutades võivad nende lapsed kokku puutuda seksuaalse ja vägivaldse sisuga piltidega või langeda teiste laste kiusamise ohvriks.