Lasteekraani muusikastuudio lastekoor laulab 14.-20. oktoobrini Salt Lake Citys aset leidval lastekooride festivalil “Voices of Friendship”, mis on osa tuleva aasta taliolümpiamängude kultuuriprogrammist, teatas BNS-ile Eesti Televisiooni pressiesindaja.

Festivali kavas on olümpiapaikades, kirikutes ja koolides esinemised. Nädalane programm kulmineerib ühiskontserdiga 21.000-kohalises Salt Lake City konverentsikeskuses.

Eesti laululapsed esitavad festivalil Veljo Tormise, Urmas Sisaski, Olav Ehala ja teiste eesti autorite loomingut.

“Pärast Ameerika tragöödiat on selle festivali toimumine eriti oluline,” vahendas ETV pressiesindaja festivali direktori Jana Farri sõnu. “Just praegu tuleb laulda rahust ja sõprusest.”

ETV lasteekraani laulustuudio muusikajuhi Aarne Saluveeri sõnul on sport ja muusika olnud tegelikult läbi ajaloo omavahel seotud.

ETV lastekooris laulavad 42 tütarlast vanuses 11-14 aastat. Tänavu on koor võitnud Zoltan Kodaly koorifestivali Ungaris ja Eesti kolmanda lastekooride konkurssfestivali A-kategoorias.

Lasteekraani muusikastuudio lastekoori osalemisele festivalil “Voices of Friendship” on oma heakskiidu ja toetuse andnud Eesti Kooriühing, Eri Klas, Venno Laul ja Tõnu Kaljuste.

Kontsertreisi toetavad valitsus, Tallinna linnavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Eesti olümpiakomitee ja ETV.

Festivali kannavad üle paljud maailma telekanalid.