Digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul on kehtivas ringhäälinguseaduses paika pandud küll Eesti digilevile ülemineku kuupäev 1. juuli, kuid mitte kellaeg. "Valitsuskomisjon määras ülemineku ajaks kell 5 varahommikul seepärast, et siis algab telekanalite jaoks 1. juuli saatepäev, kuid teleprogrammi jälgijate hulk on varastel hommikutundidel veel suhteliselt väike," selgitas Pihel.

"Ülemineku kuupäev on valitud selliselt, et tekitada võimalikult vähe ebamugavust neile, kes jätavad digitaaltelevisioonile ülemineku viimasele hetkele. Kui jaanuaris veedab Eesti inimene teleri ees keskmiselt umbes 4 tundi, siis juuli alguses vaevalt 3 tundi, nooremad inimesed veelgi vähem. Juulikuus ei ole igal aastal olnud lühem mitte ainult telerivaatamisele pühendatud aeg, vaid
väiksem on ka igapäevaste televaatajate hulk."

2010. aasta 1. juulil kell 5 lõpetavad kõik Eesti telesaatjad analoogtelevisiooni edastamise ning teleprogramme näeb tavaantenni kaudu ainult digitaalsena. Selleks hetkeks peavad kõik need, kes näevad täna vaid kolme Eesti telekanalit, soetama endale digiboksi või soovi korral uue
digiteleri. Tingimata tuleks eelistada Eesti Digilevi märgiga seadmeid, sest nende sobivust siinse digilevi võrguga on põhjalikult kontrollitud.

Tasuta Eesti telekanalite (ETV, Kanal 2, TV3, ETV2, Kanal 11) digitaalseks vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga. Kui soovitakse lisaks vaadata rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid, võib liituda sama katuseantenni kaudu vastuvõetava tasulise digilevi paketi või mõne kaabel- või satelliittelevisiooni teenusega. Praeguseks juba mõne teenusepakkujaga liitunud televaatajaid Eesti üleminek digilevile tehnilises mõttes ei puuduta.

Digilevile ülemineku kohta saab lisainfot veebilehelt www.digilevi.ee ja
infotelefonilt 17101.