„Loodan, et minu otsus liituda IRLi loodava kristliku ühendusega on eeskujuks ka teistele EKD liikmetele. See avab uue perspektiivi oma ideede ja energiaga poliitikas osalemiseks,“ ütles Võsu IRLi teatel.

Võsu lisas, et IRL vastab parlamendierakondadest kõige enam tema maailmavaatele. „Kristlaskond on alati toetanud ühiskonnas konservatiivset maailmavaadet. EKD ja IRLi programmid olid põhimõttelistes küsimustes sarnased, mistõttu oli IRLiga liitumine mulle loogiliseks valikuks,“ lausus Võsu.

IRLi kristlik ühendus asutatakse 9. novembril Tartu Ülikooli raamatukogus.

„Tegemist on erakonnasisene ühendusega, mis on avatud kõigile IRLi liikmetele, kes kannavad kristlikke väärtusi. Vastavalt põhikirjale on erakonnasiseste ühenduste eesmärk liikmete aktiviseerimine osalemaks erakonna poliitikate kujundamisel mingis konkreetses küsimuses või valdkonnas ja selles omapoolsete lahenduste ettevalmistamine ja väljapakkumine,“ ütles ühenduse eestvedaja ja riigikogu liige Priit Sibul.

Sibula sõnul on kristlikud väärtused - hoolimine ja ligimese märkamine - just need väärtused, mida poliitika senisest enam vajab.

Peeter Võsu toonitas, et kristlik poliitika, mida kristlik ühendus hakkab ajama, ei ole kindlasti vaid kitsa rühma huvides. „Usume, et kristlikud väärtused, millele toetume, on head igale kodanikule ja ka riigile tervikuna. Ootame sellesse ühendusse igaüht, kes tahab ajatuid väärtusi näha ühiskonna teenistuses, muutmas Eestit paremaks,“ lisas ta.

„Läbi aastate on erinevad kooslused üritanud kristlikele väärtustele toetuvat poliitikat teha, kuid tugev ja kõigile avatud erakonna ühendus tundub kõige mõistlikuma vormina, et midagi ära teha,“ rääkis Võsu.