"Täna kohtus Eesti konsul viiendat korda Moskva Lefortovo vanglas Eston Kohvriga. Konsuli sõnul on Kohvri tervislik seisund hea," ütles välisministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik Delfile.

"Kohtumisel ütles konsul, et Eesti tegeleb jätkuvalt intensiivselt Eesti kaitsepolitsei ametniku võimalikult kiire Eestisse naasmisega. Eesti on taotlenud Venemaa võimudelt Eesti arstile luba Kohveri meditsiiniliseks läbivaatuseks, kuid Vene võimud ei ole sellele taotlustele seni vastanud," lisas Nõmmik.

Välisministeeriumi pressiteenistuse teatel kestis kohtumine umbes tund aega ning selle jooksul lepiti ka kokku, et konsul külastab Kohvrit lähiajal uuesti.

"Samuti viis konsul Kohvrile toiduaineid ja muud vajalikku ning edastas sõnumeid lähedastelt," ütles Nõmmik.

Kaitsepolitsei ametnik Eston Kohveri võtsid Eesti-Vene piiri lähedal kinni Vene võimud septembri alguses, väites, et Kohver ületas ebaseaduslikult piiri ning viibis Vene Föderatsiooni territooriumil. Lisaks süüdistatakse Kohverit spionaažis.

Luhamaa piiripunkti lähistelt toimetati Kohver Moskvasse Lefortovo vanglasse, kus ta viibib seniajani. Tänane kohtumine oli järjekorras viies, mil Eesti konsulil on lubatud Kohveriga otse suhelda.