Ukraina peaprokuratuur süüdistab Poljakovi osalemises lahingutegevuses Luganski separatistide poolel, vahendab ERR Uudised oma venekeelset portaali.

Süüdistuse järgi osales Poljakov raha teenimise eesmärgil nn Luganski rahvavabariigi kaitseministeeriumi sõjaväekomandatuuri töös ja täitis selle juhtide antud ülesandeid, mille hulka kuulusid muuhulgas objektide ja ebaseaduslikult kinnipeetavate valvamine.

Poljakovi Ukraina advokaat Tatjana Montjan ütles ERR-ile, et tema hinnangul on tegemist poliitiliselt motiveeritud kohtuasjaga.

"Poljakovi süüdistatakse terroristlikus organisatsioonis osalemises, kuid Luganski rahvavabariiki pole terroristlikuks organisatsiooniks ju tunnistatud," märkis advokaat.

Kohtuprotsessi algus pole seni veel teada.

Poljakovi Ukrainale väljaandmine sai võimalikuks juunis, kui riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele.

"On äärmiselt kahetsusväärne, et riigikohus ei võtnud arvesse ÜRO inimõiguste komitee 3. juuni raportit, milles tõendatakse veenvalt, et Kiievi kontrolli all olevates kinnipidamisasutustes kasutatakse füüsilist mõjutamist ja piinatakse kinnipeetavaid," ütles Poljakovi advokaat Sven Sillar toona ERR-ile.

Terroristliku grupi või terroristliku organisatsiooni loomise, sellise grupi või organisatsiooni juhtimise või sellesse kuulumise eest on Ukrainas karistusena ette nähtud 8- kuni 15-aastane vangistus.