Nimetatud isikutel on keskne roll Valgevene valimistulemuste võltsimises ja vägivalla kasutamises rahumeelsete meeleavaldajate vastu. Nimetatud isikutele kehtestatakse sissesõidukeeld Eesti Vabariiki kehtivusajaga 25. septembrist 2020 kuni 30. augustini 2025.

"Sanktsioonide abil väljendame oma suhtumist Valgevenes toimuvasse. Presidendivalimised 9. augustil ei olnud vabad ega õiglased, nende tulemused olid võltsitud. Selle nädala kolmapäeval toimunud niinimetatud ametisse vannutamisel puudus igasugune demokraatlik legitiimsus ning Eesti ei tunnusta Aljaksandr Lukašenkat Valgevene presidendina. Kutsume Valgevene ametivõime üles lõpetama viivitamata vägivald Valgevene rahva vastu ning nõuame kõigi kinnipeetute, sealhulgas poliitvangide tingimusteta vabastamist. Valgevene rahvas väärib ausaid ja läbipaistvaid valimisi, et valida endale uus juht," sõnas välisminister Urmas Reinsalu.

"On oluline, et ka Euroopa Liidu liidrid jõuaksid sanktsioonide küsimuses ühise poliitilise otsuseni. Ootame tuleva nädala Euroopa Ülemkogu kohtumiselt konkreetseid kokkuleppeid Valgevene kohta," rõhutas välisminister.

Eestiga samal ajal avaldasid sissesõidukeelu nimekirja ka Läti ja Leedu. Praegu on väljatöötamisel ka Euroopa Liidu sanktsioonid.