Tegevuse eesmärk on pakkuda tasuta keeleõpet Eesti elanikele, kellel ei ole ühegi riigi kodakondsust või kellel on mõne mitte Euroopa Liitu kuuluva riigi kodakondsus.

Praegu elab Eestis kokku umbes 214 000 määratlemata kodakondsusega inimest ja kolmandate riikide kodanikku, teatas rahvastikuministri büroo.

“See on ülimalt positiivne samm, et Euroopa Komisjon rahvastikuministri büroo taotluse heaks kiitis ja esimest korda iseseisvunud Eesti ajaloos õnnestub sellises mahus pakkuda inimestele tasuta eesti keele õpet,” märkis rahvastikuminister Urve Palo.

“Erinevad uuringud ja kohtumised inimestega näitavad, et huvi eesti keele õppimise vastu on suur, samas keelekursustel osalemistasu on kõrge ja inimesele tihtipeale üle jõu käiv. Seetõttu taotlesimegi Euroopa Integratsioonifondist vahendeid keeleõppe süsteemi laialdasemaks käivitamiseks, et võimalikult suur soovijate hulk saaks eesti keele kursustel tasuta osaleda.“

Keelekursuste kohta koostatakse ka vajalikud koolitus- ja õppematerjalid ning leitakse nõuetele vastavad koolitajad. Samuti pööratakse alates 2009. aastast süvendatult tähelepanu keelekursuste kvaliteedi tõstmisele.

Lisaks jätkuvad tasuta keelekursused töötutele, õpetajatele, noorsootöötajatele, politseinikele, päästetöötajatele ja teistele avaliku sektori töötajatele.